ABC Emocji

Warsztaty odbywają się w przedszkolach, dedykowane są zespołom klasowym.

Warsztaty dla dzieci „ABC Emocji” – grupy, zespoły przedszkolne.

Emocje dzieci przedszkolnych są spontaniczne, silne, krótkotrwałe i zmienne. Przedszkolak nie potrafi jeszcze zapanować nad swoimi uczuciami, okazuje je od razu. Może szybko przejść od śmiechu do łez, smutku i odwrotnie, ale każde przeżycie zostawia po sobie ślad. Przeżycia kumulują się, kształtując nastawienie dziecka do świata.

Wszechstronny rozwój i kreatywność dzieci to także kształtowanie inteligencji emocjonalnej, która polega na kontrolowaniu i umiejętnym wykorzystywaniu emocji w kontaktach międzyludzkich. Na warsztatach uczymy dzieci: rozumienia uczuć (nazywamy: radość, smutek, złość, strach), przyczyn ich powstawania, uczulamy na uczucia innych, dzięki czemu dzieci rozwijają empatię oraz poznają potrzeby swoje i drugiego człowieka. Wszystko w formie zabawy i w przyjemnej, twórczej atmosferze. Warsztaty odbywają się w cyklu 4. spotkań w odstępach tygodniowych (do uzgodnienia).

Jeśli chcesz, aby Twoje dziecko lub zespół przedszkolny wziął udział w warsztatach napisz do nas biuro@fundacjemocja.pl lub zadzwoń 504 092 289. Nasza trenerka przyjedzie do twojej placówki i przeprowadzi warsztaty.