O Fundacji

O Fundacji EmocJa

Fundacja EmocJa

Rozwój świadomości emocjonalnej dzieci, młodzieży, rodziców i nauczycieli.

Fundacja Rozwoju Świadomości Emocjonalnej EmocJa powstała w 2017 roku z inicjatywy fundatorki Anny Zmysłowskiej (Boreńskiej). Celem działalności fundacji jest rozwój świadomości emocjonalnej dzieci, młodzieży, rodziców i nauczycieli. Jest to owoc wieloletniej praktyki oraz świadomej troski o szeroko pojęte zdrowie ludzi w każdym wieku. Zamierzamy otoczyć opieką rodziców i nauczycieli przekazując im wiedzę i umiejętności wspomagające dzieci w radzeniu sobie ze stresem i trudnymi emocjami. Dzięki temu będą bardziej świadome siebie i swoich emocji. Będą potrafiły nawiązywać zdrowe relacje oparte na współczuciu i empatii. Wszystko po to by mogły prowadzić zdrowe emocjonalnie, szczęśliwe życie.

Zarząd Fundacji

Anna Zmysłowska

Prezes Fundacji

Z wykształcenia jestem socjologiem , coachem ICI (International Association of Coaching Institutes). Ukończyłam trening MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction), jestem nauczycielem uważności AMdM dla młodzieży na licencji Akademii Mindfulness Michaela Sandersona Sandersona oraz praktykiem Metody Kids” Skills – „Dam Radę!” oraz „Jestem z ciebie dumny!” – opartej na Podejściu Skoncentrowanym na Rozwiązaniach.

Od 2017 jestem prezesem Fundacji  Rozwoju Świadomości Emocjonalnej EmocJa, której misją jest rozwijanie samoświadomości,  nauka rozpoznawania potrzeb, wartości i akceptacji emocji przez ludzi w każdym wieku. Mam na koncie wiele godzin pracy coachingowej z kobietami dzięki czemu byłam świadkiem wielu transformujących procesów.

wiceprezes fundacji

Agata Lamch

Wiceprezes Fundacji

Jestem mgr filologii polskiej UMCS w Lublinie, nauczycielem dyplomowany, wychowawcą klasy, Mentorem w Nauczycielskiej Akademii Internetowej CEO. Absolwentką rocznej SZKOŁY TRENERÓW organizowanej przez Ośrodek Rozwoju Edukacji i Centrum Edukacji Obywatelskiej w Warszawie. Ponadto ukończyłam liczne kursy i szkolenia z zakresu rozwoju osobistego, pedagogiki, metodyki, oceniania wspierającego rozwój ucznia, pisania kreatywnego, działań artystycznych. W Fundacji EmocJa prowadzę szkolenia i warsztaty dla dzieci oraz dorosłych. Cały czas się uczę. Prywatnie jestem spełnioną kobietą, szczęśliwą żoną, mamą Jagody i Mikołaja, nauczycielką pisania kreatywnego i pasjonatką arteterapii. Misja fundacji jest zgodna z moją filozofią życiową, dlatego to co robię, czynię z miłością i zaangażowaniem.

przyjaciel fundacji

Jolanta Grygiel

Przyjaciel Fundacji

Jestem nauczycielką wychowania fizycznego, absolwentką AWF w Warszawie. Przez 12 lat byłam dyrektorem szkoły, do której kiedyś uczęszczałam. Od lat interesuję się psychologią. Ukończyłam studia podyplomowe z psychologii komunikacji społecznej (UMCS) oraz z doradztwa zawodowego. Ponad to liczne kursy, warsztaty i szkolenia z zakresu rozwoju osobistego m.in.: Edu – coaching ICI (International Association of Coaching Institutes) i trening uważności MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction). Jestem również nauczycielem uważności AMdM dla młodzieży na licencji Akademii Mindfulness Michaela Sandersona.

Projekt „EmocJa” to radość, że dzięki zdobytym kompetencjom pomagam dzieciom i dorosłym w odnalezieniu siebie i emocjonalnej równowagi w byciu „tu i teraz”.

psycholog, hipoterapeuta

Agnieszka Szewczyk

Przewodnicząca Rady Fundacji
Psycholog, hipoterapeuta

Ukończyłam studia magisterskie na Uniwersytecie Marii Curie- Skłodowskiej w Lublinie, kierunek psychologia, w 2014 roku. Jestem hipoterapeutką oraz licencjonowanym fizjoterapeutą. W Fundacji „EmocJa” prowadzę konsultacje psychologiczne, warsztaty dla dzieci, rodziców oraz nauczycieli. Od 21 stycznia 2019 r. do 1 października 2020 r. pracowałam na stanowisku kierowniczym w Dziennym Ośrodku Adaptacyjnym dla Dzieci i Młodzieży z Niepełnosprawnością Intelektualną przy ul. Poturzyńskiej 1 w Lublinie. Wierzę, że fundamentem w relacji z drugim człowiekiem jest wzajemny szacunek i empatia. Moja praca oparta jest o założenia rodzicielstwa bliskości, inspiruje mnie Porozumienie bez Przemocy Marshalla Rosenberga oraz neurodydaktyka. Ciągle pogłębiam swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach.

Praca w Fundacji „EmocJa” jest dla mnie spełnieniem potrzeby wspólnoty, w której współtworzący ją ludzie z różnymi potrzebami o podobnym podejściu do drugiego człowieka uczą się od siebie nawzajem i obdarowują wsparciem innych.

trener fundacji

Katarzyna Drzazga

Trener Fundacji

Jestem familiologiem, pedagogiem, absolwentką Instytutu Nauk o Rodzinie KUL. Od 2003 roku pracuję w poradni małżeńsko-rodzinnej, a od 2005 jako nauczyciel w szkole podstawowej. Skończyłam studia podyplomowe z zakresu edukacji wczesnoszkolnej z elementami wychowania przedszkolnego, a także kurs kwalifikacyjny z pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej. Obecnie uczę etyki w klasach I-VIII, a także prowadzę zajęcia z wychowania do życia w rodzinie.

Prywatnie jestem szczęśliwą kobietą, żoną oraz mamą Karola i Hani. Interesuję się psychologią, fascynuje mnie świat dzieci, z którymi kocham rozmawiać, pracować i ciągle na nowo odkrywać świat. Uwielbiam spędzać czas na łonie natury i długie spacery z psem. W Fundacji „EmocJa” prowadzę warsztaty dla dzieci i młodzieży, pokazując im, czym są emocje, jak je definiować i jak się z nimi zaprzyjaźnić. Praca ta daje mi wielką satysfakcję i radość, że przyczyniam się do rozwoju inteligencji emocjonalnej młodego człowieka, która jak dowodzą badania naukowe, jest jednym z gwarantów udanego i szczęśliwego życia, zarówno prywatnego, jak i zawodowego.

trener fundacji

Magdalena Charlińska

Menager, trener

“By zapalać innych, samemu trzeba płonąć”

Jestem mgr pedagogiki opiekuńczo – wychowawczej UMCS w Lublinie, nauczycielem dyplomowanym z 15 letnim stażem. Po studiach podyplomowych z Edukacji wczesnoszkolnej pracowałam jako wychowawca klas 1-3, też jako Trener Szkoły dla Rodziców i Wychowawców. Po ukończeniu kolejnych studiów podyplomowych z Zarządzania Zasobami Ludzkimi postanowiłam zostać kierownikiem administracyjnym w szkole podstawowej.

Prywatnie mama nastolatki. Miłośniczka plastyki użytkowej, wycieczek rowerowych i wodnych akwenów. Bezpośrednia i zorganizowana. Zafascynowana komunikacją  międzyludzką i procesem zmian jakie przynosi życie. Fundacja daje mi możliwość nieskrępowanej obserwacji świata przez pryzmat emocji, uczy ważności na to, co “tu i teraz”, a także pozwala w pełni wykorzystywać swój potencjał.

emocja
Statyczna nakladka
Fundacja Rozwoju Świadomości Emocjonalnej EmocJa
Zapisy i informacje o bieżących warsztatach i szkoleniach: