Warsztaty dla młodzieży STOP agresji

Warsztaty mające na celu przeciwdziałanie agresji i przemocy w szkole. Realizowane są w placówkach szkolnych i dedykowane są młodzieży w grupach i zespołach klasowych.

Na warsztatach młodzież zapozna się ze zjawiskiem przemocy zarówno fizycznej jak i psychicznej.

Pozna sposoby radzenia sobie z trudnymi emocjami szczególnie ze złością, wściekłością i gniewem. Poprzez analizę sytuacji konfliktowych (wyodrębnienie potrzeb, uczuć i zachowań) wzmocni empatię i pozna sposoby wyrażania swoich potrzeb. Zapozna się jak reagować w sytuacji przemocy i jak komunikować swoje granice.

Warsztaty pogłębiają integrację zespołów klasowych przez włączenie do warsztatów elementów dramy, metafory i pracy z obrazem, które to aktywizują pracę prawej półkuli.

Jeśli chcesz, aby Twoje dziecko lub zespół klasowy wziął udział w warsztatach, napisz do nas lub zadzwoń. Nasza trenerka przyjedzie do twojej placówki i przeprowadzi warsztaty.

Zapisy i informacje:
Fundacja Rozwoju Świadomości Emocjonalnej EmocJa
Pracownia EmocJa, Lublin, ul. Juranda 7

Przeczytaj informacje o najbliższych terminach i zapisach na warsztaty z cyklu „STOP agresji”.

Nasze zajęcia, warsztaty i szkolenia prowadzone są przez wykwalifikowane i doświadczone trenerki Fundacji EmocJa.

Sprawdź aktualny cennik zajęć, konsultacji i warsztatów Fundacji EmocJa