Warsztaty Nastolatek na Tak w szkołach

Psychoedukacja uczniów w zakresie zmian okresu dojrzewania. Warsztaty są dedykowane zespołom klasowym IV-VIII i prowadzone są w placówkach szkolnych.

Dojrzewanie to czas nieustannych zmian.

Dla dorosłych sprawa wydaje się prosta, jednak dla nastolatków to bardzo trudny okres, kiedy mierzą się z własnym przerażeniem, nagromadzeniem lęku i niepokoju, permanentnym zmęczeniem.

Jest to czas, gdy ciało się zaczyna zmieniać, budząc rozetki i wątpliwości. Pojawia się wiele pytań, na które brak jednoznacznych odpowiedzi.

Czasami trudno jest zaakceptować fakt, że zmienia się zarówno wygląd, jak i wnętrze. Młody człowiek nie jest ani dorosłym, ani już do końca dzieckiem. Warsztat ma za zadanie wesprzeć proces rozwoju pozytywnego stosunku do samego siebie, pomóc w utrzymaniu stałej, pozytywnej samooceny i akceptacji dla zmian, które są nieuniknione.

Dla zespołów klasowych IV-VIII proponujemy cykl 3 warsztatów (3×45 min) prowadzonych w szkołach na godzinach wychowawczych.

Cel ogólny:

Psychoedukacja uczniów w zakresie zmian okresu dojrzewania.

Cele szczegółowe:

• wspieranie rozwoju pozytywnego stosunku do samego siebie
  • wspieranie poczucia własnej wartości przez dostarczenie wiedzy o inteligencji emocjonalnej
  • rozwój empatii, uważności w grupie rówieśniczej,
  • poprawa rozumienia zmian fizycznych i psychicznych zachodzących u dojrzewających nastolatków

Przeczytaj informacje o najbliższych terminach i zapisach na warsztaty z cyklu „Nastolatek na Tak”.

Nasze zajęcia, warsztaty i szkolenia prowadzone są przez wykwalifikowane i doświadczone trenerki Fundacji EmocJa.

Sprawdź aktualny cennik zajęć, konsultacji i warsztatów Fundacji EmocJa

Zapisy i informacje: